Cepivo je varno

 

Od prvega cepljenja v našem Domu je minilo že več kot 14 dni. Tudi zaposleni smo se cepili 6. januarja in čakamo na drugi odmerek. Upamo, da se v mesecu februarju vrnemo na stare tirnice in z pazljivimi koraki nadaljevali naša druženja, pričnemo nazaj s sestanki na nadstropjih in ostale aktivnosti, ki ste jih stanovalci imeli radi.

Direktorica se je v poročanju zahvalila tistim, ki so se odločili, da smo se lahko tako stanovalci, kot tudi zaposleni cepili med prvimi v Sloveniji. Še enkrat ponudi v razmislek vsem, ki se želijo cepiti, da to čimprej sporočijo sestram na nadstropjih, in te naprej odgovorni sestri za Covid.

Sestra Dijana Glavaš je v televizijskem poročanju povedala, da imamo še vedno vzpostavljeno rdečo cono, ki pa se na veliko zadovoljstvo počasi tudi prazni. Še vedno imamo vzpostavljene sive cone, ki jih je prav tako vedno manj. K sreči se Covid situacija v Domu umirja, ampak še vedno ne smemo pozabiti na upoštevanje vseh preventivnih ukrepov, kar pomeni, da je potrebno ob zapustitvi sobe namestiti masko, si razkužiti roke, upoštevati higieno kašlja ter najpomembnejše, vsak najmanjši zdravstveni odklon sporočiti zdravstvenemu osebju.

V Domu se pričakuje že druga doza cepiva za stanovalce, prav tako pa se lahko naročite še vsi tiski, stanovalci in zaposleni, ki se želite cepiti.   

Cepljenje je varno, cepivo je varno. V Domu smo precepili čez 100 stanovalcev in preko 40 zaposlenih. Nihče ni imel alergične reakcije. Ves čas je bil z nami prisoten tudi zdravnik v času cepljenja. Cepivo je varno in je edini način, da se obvarujemo virusa Covid 19, zato vabljeni, da se cepite.

Obiski še vedno  potekajo v Domu preko kavarne po vnaprej dogovorjenem terminu. Na obisk se lahko naročite po telefonu na št. (03) 427 97 48 ali na telefonski številki (03) 4279 506. Zabeležili bomo vašo željo po obisku in skupaj določili ustrezni termin obiska.  Še vedno Izvajamo tudi obiske v rdeči in sivi coni z uporabo vseh zaščitnih sredstev.

Prav tako ostaja dogovorjen termin prinosa stvari, ki jih svojci lahko predajo na recepciji Doma vsak torek in petek med 12 in 16 uro. Pakete stanovalcem po preteku karantene razdelimo ob ponedeljkih in petkih.  

Stanovalci, ki so že preboleli Covid 19 lahko zapustijo svoje sobe in gredo ven ( pregledi, sprehodi v Domskem parku, odhod domov). Stanovalci, kateri bivajo v belih conah, lahko zapuščajo nadstropja in se sprehajajo v domskem parku, vendar brez druženja in z uporabo zaščitnih kirurških mask. Stanovalci, kateri bivajo v sivih  conah (kohortna izolacija), ne zapuščajo svojih sob.

Za nabavo priboljškov, ki jih ni možno kupiti v kavarni) poskrbimo 1x tedensko, načeloma ob torkih. Seznam potrebščin in denar date v kuverto in to kuverto oddate zaposleni na nadstropju ter se vpišete v seznam. Zaposleni nato poskrbi da kuverta s seznamom pride do recepcije Doma.

V tem tednu se je začasno v državi sprostil tudi ukrep vezan na izvajanje medicinske pedikure, zato smo za ta teden že planirali nekaj pedikur. Vsi tisti stanovalci, ki še imate potrebo po pedikuri sporočite v socialno službo, da vas bomo dodali na seznam.

Deli to objavo