LEPO JE VIDETI NASMEJAN OBRAZ

 

V torek, 07.06.2022 so se preko interne TV javile direktorica Doma, fizioterapevtka in delovna terapevtka.

 

Direktorica Doma, Bojana Mazil Šolinc, pozdravi vse stanovalce in zaposlene. Vesela je, da je danes prvič snemanje brez mask, tako se vidijo tudi nasmehi na obrazih. Pove, da je interna TV za nas zelo pomembna in tako se bomo še naprej javili vsak torek. Interna Tv je bila za čas epidemije od meseca marca 2020 še ena dodatna pot do stanovalcev, svojcev, zato so lahko informacije imele pravi pomen. Najpomembnejši občutek je občutek spoštovanja, varnosti in potrpežljivosti, kar nas krepi tudi v zdravju. Interno TV smo nadgradili z snemanjem in predvajanjem prireditev, dogodkov, gibalnih aktivnosti in še kaj.

 

Delovna terapevtka Lucija Pangerl vse stanovalce in sodelavce pozdravi. Stanovalce, ki se želijo priključiti v gibalne aktivnosti, ki potekajo vsak dan ob 10.30 uri v domskem parku, so vljudno vabljeni, ostale slabše pomične stanovalce pa povabi, da kakšno gibalno aktivnost naredijo v svoji sobi ali v postelji, ko se predvajajo gibalne aktivnosti preko interne TV.

V četrtek, 9.6.2022 ob 10. uri v domskem parku bo potekala mobilna učilnica preko projekta Simbioza, stanovalci se bodo seznanili z  novodobno tehnologijo ali se morda tudi kaj naučili.

Prav tako pa bo v četrtek 9.6.2022 ob 16. uri, če nam bo služilo vreme, koncert Lepo je videti nasmejan obraz, z namenom, ko smo sneli maske. Tako so vidni naši nasmehi in prenašamo dobro voljo.

V tem tednu nas je prvič obiskal terapevtski muc z imenom Mic, ki je priredil pravo zabavo in marsikatero stanovalko in stanovalca  navdušil s svojo zgodbo o izgubi zadnje tačke.

 

Fizioterapevtka Fani Žnuderl pozdravi stanovalce s strani službe fizioterapije, in sporoči, da je stanje psihofizične kondicije stanovalcev po prebolelem Covidu pustilo posledice, zato rehabilitacija poteka počasneje, kot bi si to želeli. Ravno zaradi tega je nastala čakalna doba, zato prosi stanovalce za strpnost in razumevanje. V prostorih fizioterapije potekajo tudi delavnice za zaposlene o premeščanju težje pomičnih stanovalcev, kar je prijetno za stanovalca in izvajalca. V naslednjem tednu se nam za 14 dni  pridružita dva študenta fizioterapije iz Novega mesta, ki se bosta vpletla v življenje v Domu.

 

Želimo si, da bi čimbolj izkoristili lepe dneve in domski park. Srečno!

 

Deli to objavo