ODPRTJE JEDILNICE IN PRIHAJAJOČA POMLAD

V današnjem poročanju za interno televizijo Doma ob Savinji Celje so sodelovale direktorica Doma, Bojana MAZIL Šolinc, fizioterapevtka Zdenka Zemljak in delovna terapevtka Lucija Pangerl.

 

Direktorica je stanovalce in stanovalke pozdravila in povedala , da smo v ponedeljek 1.3.2021 odprli jedilnico v pritličju Doma, kamor bodo stanovalci hodili na vse tri obroke. Jedilnico smo za obroke pripravili tako, da smo upoštevali vse preventivne ukrepe.

Stanovalce je direktorica  seznanila, da bodo skupna druženja potekala po nadstropjih še naprej, vendar izmenično na 14 dni, tako enkrat v Prvem delu Doma, v naslednjem tednu pa v Drugem delu Doma. Skupno srečanje bo tako v sredo 3.3.2021 po nadstropjih Drugega dela Doma.

Vzpodbudi jih, da še vedno upoštevajo vse ukrepe, s katerimi jih seznanjamo že dolgo ter izkoristijo lepo sončno vremo za sprehode v park in v mesto.

 

 

 

 

Delovna terapevtka prijazno pozdravi stanovalce ter jih obvesti, da se bodo počasi začele vzpostavljati nazaj aktivnosti v Domu in  na  nadstropij našega Doma. Tako že sedaj potekajo gibalne aktivnosti in telovadba po nadstropjih Prvega dela Doma, izmenjava knjig in knjižni obiski v sobah stanovalcev. Prav tako pa poteka izvajanje delovno-terapevtskih storitev, po predpisu in mnenju zdravnika.

Stanovalce je delovna terapevtka ob lepem vremenu spodbudila tudi k sprehodom ob  Savinji in v domski park, seveda ob upoštevanju vseh že znanih ukrepov.

V naslednjih pomladnih mesecih se bomo trudili, da bomo za stanovalce pripravili še kakšno presenečanje, krajše prireditve in nastope zunanjih izvajalcev. Bliža se tudi dan žena in dan mučenikov, to bo dan, ko za stanovalce pripravljajo prav posebno presenečanje.

 

Fizioterapevtka Zdenka Zemljak pozdravi vse stanovalce in ponovno predstavi urnik telovadbe in gibalnih aktivnostih po nadstropjih Prvega dela Doma, sporoči, da se še vedno preko interne TV lahko pogleda posnetek telovadbe, ki sta ga pripravili skupaj z delovno terapevtko Lucija Pangerl.

 

Stanovalce povabi, da ob tem lepem pomladnem in sončnem vremenu izkoristijo svoj čas za sprehode v naravo in ob Savinji.

Fizioterapevtka Zdenka tudi pove, da  izvaja storitve fizioterapije po naročilu zdravnika v sobah stanovalcev, svetuje jim, če imajo kakšne bolečine ali težave, naj se posvetujejo z zdravnika, ki bo podal strokovno mnenje glede fizioterapije.

 

 

 

Veselimo se lepih sončnih dni, veselimo se, da smo ostali povezani, morda še bolj, kot smo bili, izkoristili bomo vsak trenutek za dobro voljo in veselje.

 

 

 

 

Deli to objavo