PO DNEVU DRŽAVNOSTI ŠE PRAZNIK SIVKE

V nedeljo, 25. junija je Slovenija praznovala praznik Dan državnosti. V počastitev tega dne je direktorica Bojana Mazl Šolinc stanovalce in zaposlene Doma ob Savinji Celje preko interne televizije nagovorila z besedami posvečenimi naši državi in vsem nam, ki imamo radi našo državo, ter zaželela prijetno sobivanje in delo v Domu. 

Sabina Rakuša je podala informacije iz računovodske službe. Blagajna je odprta po ustaljenem urniku: vsak dan med 08.00 – 11.00 in ob torkih dodatno od 14.00 -17.00 ure. Dosegljive smo na običajnih telefonskih številkah: na 510 Rebeka in na 515 Sabina. Na televiziji in časopisih ste zasledili informacije o dvigih cen oskrbnin. Za mesec junij bodo cene nespremenjene, dvig se pričakuje za mesec julij – položnice boste prejeli v mesecu avgustu. Predvideva se dvig cene oskrbnin v višini 5,9 %, kar znaša okvirno med 40 – 50 evri višje položnice.  Dvig cene je posledica dviga cen živil in energentov kot tudi višjih stroškov dela. Država sofinancira cene oskrbnin z dvema interventnimi zakonoma. Konec meseca junija poteče veljavnost enega izmed njiju, kar ima za posledico dvig cene oskrbe. Kljub dvigu cene še bo vedno del cene sofinanciran s strani državnega proračuna, prav tako, bo ministrstvo predvidoma sprejelo nov interventni zakon, da bo preprečen še višji dvig cen.

Hermina Lubej, vodja prehrane pa je stanovalce seznanila z jedilniki v prihajajočih dneh in jih povabila v našo kavarno.

Želimo vam lepe poletne dni: čez dan ostanite v zavetju vaših sob, zjutraj in zvečer, ko so temperature prijetne, pa tisti, ki vam zdravje dopušča, izkoristite domski ali pa mestni park.  

Deli to objavo