Sladoledni vrt v našem parku

Mesec maj smo zaključili s prijetnim druženjem v našem Sončnem parku Doma ob Savinji Celje. Dogodka so se udeležili stanovalci obeh strani doma, stanovalci iz začasnih namestitev in uporabniki Dnevnega centra. Ekipa iz kuhinje je poskrbela za užitek ob sladici, zdravstveno negovalni kader pa je zagotovil, da so prav vsi, ki so imeli željo in zdravstveno zmožnost, imeli spremstvo v park. 

V tem tednu se je direktorica Bojana Mazil Šolinc srečala s stanovalci Prvega dela Doma po posameznih nadstropjih, v torkovem jutranjem internem televizijskem poročanju pa sta de ji je pridružili vodja kuhinje Hermina Lubej in odgovorna sestra za začasne namestitve Nika Mulej.

Sestra Nika je predstavila pomen začasnih namestitev tako za stanovalce, kot za njihove svojce, katerim se s pomočjo tovrstne namestitve prepreči ogromno stisk v domačem okolju. Stanovalci, ki bivajo na začasnih namestitvah od 10 dni do 3 mesecev imajo zagotovljeno  vso oskrbo in nego, ki jo potrebujejo. Vzdušje na 6. nadstropju je prijetno, saj ti stanovalci hitro navežejo medsebojne stike, sodelujejo pri aktivnostih na nadstropju in prejmejo pozitivne izkušnje za morebitno kasnejšo potrebo po stalni namestitvi.

V četrtek bo naš park v znamenju rožic, saj bomo izvedli praznik rožic in sajenje lončnic za sobe stanovalcev.

Deli to objavo