SONČNA JESEN IN KOSTANJEV PIKNIK

V torek, 19.10.2021, so se preko interne televizije javile direktorica Doma, Bojana Mazil Šolinc, vodja za Covid 19, Dijana Glavaš ter delovna terapevtka Lucija Pangerl.

 

Direktorica Doma vse stanovalce ,obiskovalce Dnevnega centra in zaposlene, lepo pozdravi. Sporoči, da je bila prvotno interna TV namenjena snemanju in predvajanju vseh prireditev in dogodkov, ki se odvijajo v Domu, z namenom, da lahko nepomični stanovalci vse prireditve tudi spremljajo preko ekranov. V času epidemije Covid 19, pa se je naša interna televizija izkazala kot pomemben element in stik z stanovalci in zaposlenimi. Sporočali smo različne informacije in bili tako nekako povezani z trenutnim časom.

Ker se epidemija v državi slabša, stanovalce in zaposlene naproša, da se držijo preventivnih ukrepov.

 

Dijana Glavaš stanovalce, zaposlene lepo pozdravi. Sporoči jim, da se epidemiološka slika v Republiki Sloveniji slabša, zato naproša stanovalce, svojce in zaposlene, da se držijo preventivnih ukrepov. Potrebno se je držati naslednjih ukrepov: nositi zaščitno masko, vzdrževati razdaljo 2 m, umivanje in razkuževanje rok, higiena kašlja, prezračevanje prostorov ter ob vsakem minimalnem zdravstvenem odklonu sporočiti zaposlenim. Sporoči jim še, da je cepljenje še vedno varna metoda, ki omogoča lažji potek bolezni. Trenutno je v našem Domu cepljenih 94 % stanovalcev.

 

Delovna terapevtka Lucija stanovalce in zaposlene lepo pozdravi in jim sporoča, da bo danes potekala čistilna akcija okolice Doma in povabi stanovalce, da po svojih zmožnostih ponudijo pomoč.

V Prvem in Drugem delu poteka telovadba ter gibalne aktivnosti po ustaljenem urniku.

Danes bo možno zamenjati tudi knjige iz knjižnice, po kosilu bo potekala Knjižnica na kolesih po nadstropjih. Vsem sporoči še, da bo  v sredo, 20.10. ob 10.30 uri v domskem parku potekal kostanjev piknik, zato vabljeni vsi, da se skupaj po družimo v jesenskem času.

 

Na koncu direktorica sporoči še, da so se z današnjim dnem pričela tudi gradbena dela v zvezi z gradnjo 6. nadstropja Drugega dela Doma in naproša vse za upoštevanje varnostnih opozoril.

 

Srečamo se na kostanjev pikniku, do takrat pa srečno.

Deli to objavo