Sprehod za spomin

 

21. september 2021 obeležujemo svetovni dan Alzheimerjeve bolezni  in ta dan v  Domu ob Savinji že nekaj let organiziramo sprehod za spomin, ki ga pripravimo za stanovalce Doma ob Savinji Celje, uporabnike dnevnega centra, Centra za krepitev spomina, prostovoljce in zaposlene v Domu.

Jesensko listje nam je danes že barvalo pot od domskega parka ob Savinji do Špice, kjer so nas prijetno pogostili. Druženje, sprehod, pogovor, pesem in nagovor direktorice Bojane Mazil Šolinc nas je spomnil na to, kako pomembna so tovrstna sproščena srečanja in zavedanje, da nam je kljub prisotnosti bolezni skupaj lepo.

V jutranjem internem televizijskem javljanju pa se je direktorica Bojana Mazil Šolinc še enkrat zahvalila vsem zaposlenim za prispevek svojega dela, potrpežljivosti in vztrajnosti vsakega posameznika v času Covid – 19, za kar smo domovi po Sloveniji prejeli priznanje Vlade Republike Slovenije.

Vodja kuhinje Hermina Lubej nas je seznanila s tekočim jedilnikom in pripravo sezonske prehrane, socialna delavka Martina Tekavc pa je spomnila na pogoj PCT ob vstopu obiskovalcev v Dom. Stanovalce je povabila na ogled razstave fotografij študentke Sare z naslovom Te roke…, ki je skozi pogovore in sprehode spoznala osebne zgodbe stanovalce in fotografirala njihove roke, ter s komentarjem pridala sliki posebno moč njihovega sporočila.

Razstavo fotografij si lahko pogledate v avli našega Doma.  

 

Deli to objavo