VESELI DAN – DRUŽENJE V SONČNEM PARKU DOMA OB SAVINJI

V poročanju preko interne TV so danes nagovorile stanovalce in sodelavce direktorica, Bojana Mazil Šolinc, socialna delavka Mateja Škrinjar, delovna terapevtka Lucija Pangerl in stanovalec Blaž Šafarič.

 

Direktorica je stanovalce lepo pozdravila, sporočila, da že kar nekaj mesecev, odkar v Domu nimamo več rdeče cone, zato  živimo bolj sproščeno. Z današnjim dnem, ko se uradno zaključuje epidemija v Sloveniji, še vedno strmimo k upoštevanju  ukrepov, kot so nošenje obraznih mask, umivanje in razkuževanje rok, ter zračenje prostorov. Napove, da bo danes veseli dan, ko bomo v domskem parku imeli prvi sladoledni vrt.

 

Socialna delavka Mateja Škrinjar, pozdravi stanovalce, stanovalke in sodelavce. Pove, da zaradi odprtja kavarne, ne bo več možno naročiti priboljškov preko naročilnice, saj jih povabi, da to storijo preko kavarne oziroma kuhinje. Še vedno se je za obiske potrebno naročiti vsaj en dan vnaprej, prihajajo pa naj zdravi svojci.

Ob koncu jim še sporoči, da naj upoštevajo nošenje mask in razkuževanje, da bomo lahko kmalu imeli še bolj brezskrbne dni.

 

Delovna terapevtka Lucija stanovalce pozdravi in jih seznani, da sedaj gibalne aktivnosti – telovadba, poteka redno od ponedeljka do petka v domskem parku ob 10.30 uri, in so na takšno druženje dobrodošli prav vsi. Povabi jih tudi na druženje z klovneso Vandro, ki poskrbi, da se vedno nasmejimo in si tako krajšamo čas v dnevu. Še vedno je možno prejeti ali zamenjati knjigo iz domske knjižnice, to lahko stanovalci sporočijo na recepcijo ali poiščejo delovni terapevtki, Nevenko in Lucijo.

 

Stanovalec Blaž Šafarič pa je za vse stanovalce povedal svojo lastno pesem.

 

 

Deli to objavo