CEPIVO NA POTI, BOŽIČEK PA ŽE TU

 

V torkovem javljanju preko domske interne televizije so se javile, direktorica Doma ob Savinji Celje, Bojana Mazil Šolinc, diplomirana medicinska sestra Dijana Glavaš, odgovorna za Covid 19, ter vodja enote za prehrano, Hermina Lubej.

Direktorica Doma je stanovalke in stanovalce ter zaposlene lepo pozdravila in dodala, da se v Domu še vedno trudimo z omejevanjem in preprečevanjem virusa. Vzpostavljeno imamo sivo cono in rdečo cono, v kateri so stanovalci ves čas nameščeni glede na prisotnost okužbe.

V  mesecu decembru nas je že obiskal Miklavž. Njegov obhod okrog Doma smo lahko spremljali preko interne televizije. Skavti so v Dom prinesli luč miru iz Betlehema,  Domska kuhinja pa je poskrbela za sladko presenečanje. Z domačimi dobrotami so presenetili vsakega stanovalca, za kar se direktorica zahvali celotni ekipi zaposlenih v enoti prehrana. Božična zvezda krasi vsako sobo stanovalcev poleg voščilnic izdelanih s strani IV. OŠ Celje in OŠ Lava.   

Pomembno je, da se v vsakem tednu nečesa veselimo in tako vstopimo še v zadnji teden tega leta. Vsi zaposleni se trudimo, da bi bil mesec december kar se da lep in umirjen. Danes smo imeli obisk Božička, ki je prinesel darila in obiskal tudi stanovalce v rdeči coni, seveda z upoštevanjem vseh zaščitnih ukrepov. Poleg daril, pa so stanovalci prejeli novoletna voščila osnovnošolcev, ki nam jih je prinesel ravnatelj OŠ Ljubečna, Martin Grosek.

To leto je bilo za nas drugačno, posebno, vendar upamo, da nam bo ostal v spominu zaradi tistih lepih, drobnih presenečanj in dogodkov. Med seboj smo čutili še večjo povezanost, da smo držali skupaj in bili opora drug drugemu. Pomembno je sodelovanje, strpnost, povezanost in razumevanje.

Konec tega tedna bo v Slovenijo prišlo cepivo proti Covid 19, zato direktorica stanovalce povabi k razmisleku o cepljenju.

Odgovorna sestra za Covid 19, Dijana Glavaš, stanovalce v tem nenavadnem mesecu decembru lepo pozdravi, pove tudi, da verjame, da se bomo drugo leto tega časa spominjali z nasmeškom na obrazu.

Še vedno imamo vzpostavljeno rdečo cono, kjer živijo stanovalci z okužbo, in sivo cono, kjer prebivajo stanovalci, ki imajo sum na okužbo ali prihajajo iz bolnišnice. Priporoča, da stanovalci, ki živijo na nadstropjih, kjer je siva cona, ne zapuščajo svojih sob in tako bolj koristijo balkone ali naredijo krajši sprehod po hodniku z  zaščitno obrazno masko. Virus je zelo nepredvidljiv, lahko se nahaja v zraku, na površinah, na oblačilih,…  zato je pomembno upoštevanje vseh zaščitnih ukrepov: temeljito umivanje in razkuževanje rok, upoštevanje varnostne razdalje, nošenje zaščitne maske.

Še vedno lahko svojci prinesejo dobrote na recepcijo Doma. Obiski potekajo po vnaprejšnjem dogovoru v kavarni našega Doma.

Še vedno poteka testiranje stanovalcev in zaposlenih , ki kažejo najmanjši zdravstveni odklon.

Glede cepiva pove, da je varno, saj je pregledano s strani strokovnjakov in da cepljenje lahko pomeni hitrejšo dosego cilja – vrnitev nazaj v nam znano življenje. Povabi, da se stanovalci in zaposleni cepijo, tako nam bo vsem skupaj kmalu boljše in lepše.

Za konec pa doda, da vsem stanovalcem želi zdravo, umirjeno preživljanje božično novoletnega časa in da verjame, da nam bo skupaj uspelo.

Vodja enote za prehrano, Hermina Lubej prav tako pozdravi vse stanovalce in pove, da verjame, da ima ob upoštevanju vseh ukrepov in takšnega načina življenja, veliko vlogo tudi prehrana. Zdrava, raznovrstna prehrana ima velik vpliv na dobro počutje in zdravje. Zaposleni so v tem času pripravili domače dobrote, trudili se bodo pripravljati jedi, ki so stanovalcem blizu in so pomembne za ta praznični čas. Verjame, da nam posoda za enkratno uporabo ni blizu, vendar je to trenutno najbolj varen način rokovanja s prehrano. V tem prazničnem času bodo pripravili tudi domačo orehovo potico, poskrbeli bodo za kulinarična doživetja.

Direktorica se še enkrat vsem zahvali za strpnost, povezanost in razumevanje, in vsem zaželi lepe, umirjene in čimbolj praznične dni.

Deli to objavo