SKRITE ŽELJE STANOVALCEV

Direktorica je najprej pozdravila stanovalce in vse zaposlene. Vsem se je zahvalila za upoštevanje vseh ukrepov in poudarila, da še vedno nadaljujemo z doslednim upoštevanjem vseh sprejetih ukrepov, saj le tako vsi skupaj pripomoremo k temu, DA OSTAJAMO ZDRAVI in tako dosegamo naš skupni največji cilj.

Stanovalce je prosila, da naj bodo še naprej čim več v svojih sobah in sedaj, ko je lepo vreme, izkoristijo svoje balkone, ki jih ima večina naših sob  ali pa izkoristijo terase na nadstropjih, kjer je to možno. V kolikor gredo v Domski park naj še naprej upoštevajo, da je potrebno nositi MASKE, ki jih prejmejo na recepciji našega Doma in jih nato odvržejo v koše, ki so namenjeni za maske. Ti koši se nahajajo pri recepciji Doma in na izhodu v Domski park. Poleg nošenja mask pa je preventivni ukrep, ki nas obvaruje pred COVID-19, VARNA RAZDALJA 2 METRA. Da ne zbolimo, je prav tako pomembno še, da se kljub soncu TOPLO OBLEČEMO.

Direktorica pove, da se tudi vsak zaposleni trudi, da upoštevamo vsa priporočila.

Še vedno smo za vsa vprašanja dosegljivi po telefonu.  Telefonska številka kamor lahko pokličejo pa je interna številka 500, ki jo ima recepcija Doma, ta pa bo glede na vsebino vprašanja preusmerila klic k ustrezni sodelavki. Pokličejo lahko tudi 504 – tajništvo, 506 – socialno službo ali 502 - direktorico.

Delovna terapevtka Nevenka Podbreznik je pozdravila stanovalce in razložila organizacijo dela v kriznih razmerah, s katero je poudarila trenutno organizacijo dela delavne in fizioterapije. Njihovo trenutno delavno področje je vključevanje v nego stanovalcev po posameznih nadstropjih. Pri svojem delu vključuje redno ozaveščanje in opominjanje stanovalcev na pravilno razkuževanje rok in upoštevanje domskih navodil.

Ob prihajajočem prazniku je vsem stanovalcem in stanovalkam Doma zaželela čim lepše praznike in poudarila pomembnost sodelovanja in spoštovanja med vsemi zaposlenimi in stanovalci. Zahvalila se je za vse spodbudne besede in pohvale, ki jih s strani stanovalcev in svojcev prejemajo zaposleni našega Doma.

Ob koncu je dodala da je, stanovalce vprašala kakšne so njihove Skrite želje in so povedali, da si želijo sprehoda po sončku in nekaj sladkega.

Vodja prehrane Hermina je pozdravila stanovalce tudi v svojem imenu in imenu celotne enote prehrane, ter predstavila stroga načela higiene v kuhinji,  z upoštevanjem HACCP smernic.

Glede na praznični čas je predstavila jedilne liste, za te dni. Danes je veliki petek, zato bomo imeli brezmesno kosilo in glede na željo večine stanovalcev upoštevali strogi post, kljub temu, da starejšim od 65 let tega ni potrebno upoštevati.

Jutri bo jedilnik po ustaljenem sistemu, v nedeljo pa bo velikonočni zajtrk, ki bo vseboval kuhano šunko, jajca, hren, pomarančo in bel kruh. Ob tem je poudarila, da bodo jajca barvali v kuhinji, na naraven način, z čebulnimi olupki. Prazničnemu kosilu bomo dodali v naši kuhinji domačo pečeno orehovo potico. Pri ponedeljkovem kosilu, bomo stanovalcem postregli s kozarčkom dobrega vina.

Glede na trenutno situacijo, ki je prizadela ves svet, se pojavljajo težave z dobavitelji, zato je trenutno vključena v jedilne liste prehrana in živila, ki jih je možno dobiti na trgu. Zavedamo se in slišimo, da pogrešate zeleno solata, ki pa je trenutno ni možno zagovoriti in bo na jedilnem listu takoj ko bo to možno.

 

 

 

 

 

da

Deli to objavo