Sproščanje ukrepov

Stanovalce so danes preko interne TV  pozdravile direktorica Bojana Mazil Šolinc, socialna delavka Mateja Škrinjar in stanovalka  našega Doma, gospa Nada Brumec.  V sredo,  03. junija, 2020 smo ponovno odprli vrata našega Doma.   S hvaležnostjo se obračamo drug drugemu tako stanovalci, kot zaposleni in prav tako svojci, ki so z razumevanjem upoštevali vsa navodila in tako vsi skupaj skrbeli za to, da smo ostali zdravi.

Stanovalci so v sredo 3 junija, 2020 veseli in zadovoljni  lahko zopet odšli v mesto in po opravkih izven Doma in prav tako  tudi svojci od tega dne dalje lahko obiščejo stanovalce v našem Domu, pod pogojem, da se še naprej zavedamo, da je potrebno upoštevati vse ukrepe za preprečevanje možnosti okužbe z COVID-19.

Kljub zaključku epidemije ostajamo previdni in zato obiske svojcev in ostalih obiskovalcev še vedno naročamo v socialni službi in se dogovorimo glede dneva in ure obiska. Obiski so omejeni na  osebo za pol ure.

Pomembno je, da upoštevamo razkuževanje rok tudi izven našega Doma ob vstopu in izstopu iz trgovine, ustanove. Še vedno je potrebna uporaba mask v zaprtih prostorih in upoštevanje razdalje 2 metra.

Ob prinašanju predmetov upoštevamo razkuževanje (osebni dezinfekcijski prehod, uporabo razkužilnih robčkov.

Kavarna in jedilnica v Domu ostajata zaenkrat še zaprta.  Stanovalci že lahko odhajajo iz doma tekom dneva in se vrnejo še isti dan.  

Ker stanovalci lahko sami odhajajo v trgovino, lekarno in po opravkih, ravno tako so že dovoljeni obiski in prinos stvari, naročanje preko Doma ni več možno.

Stanovalka Nada  Brumec je z nami podelila trimesečno izkušnjo ob koronavirusu in povedali, da smo srečno preživeli tako stanovalci, kot osebje Doma. Poudarila je, da sedaj zopet lahko hodimo v mesto in se iskreno zahvalila naši gospe direktorici, ki je tako dobro vodila ekipo zaposlenih in pravočasno odredila karanteno, da ni mogel virus čez prag naše hiše. Pohvalila je vse zaposlene, ki so kot mravljice izpolnjevale njena navodila. Zaključila je z besedami: ker se virus še vedno plazi, ne prav daleč od nas, še vedno upoštevajmo opozorila in ostanimo zdravi.   

Deli to objavo