Z UPOŠTEVANJEM UKREPOV PRISPEVAMO K VZDRŽNOSTI ZDRAVSTVENEGA SISTEMA

 

Danes so stanovalce pozdravile direktorica Bojana Mazil Šolinc, vodja Prvega dela Doma Jasmina Cokan in računovodkinja Sabina Rakuša.

Direktorica je povedala, da je za nami mirna noč in da je vsako jutro je zelo vesela takšnih informacij nočne ekipe sodelavcev. Kot vsakič je tudi danes poudarila na upoštevanje pravil glede nošenja obraznih mask, razkuževanja rok, vzdrževanja varnostne razdalje, zračenja prostorov. Z upoštevanjem vseh ukrepov varujemo sebe in druge okoli sebe. S tem pa tudi pripomoremo k vzdržnost zdravstvenega sistema.

Povedala je, da se veseli jutrišnjega 12. srečanja s stanovalci po nadstropjih. V četrtek, 01.oktobra je mednarodni dan starejših. V preteklih letih smo ga praznovali kar cel mesec. Letos pa pripravljamo tudi manjše presenečenje, o katerem bo stanovalcem povedala več na jutrišnjih srečanjih.

Jasmina je stanovalce povabila, da dneve, ki so topli, izkoristijo za sprehod v domskem parku in si s tem naberejo fizično kondicijo, ki tudi pripomore k večji odpornosti. Seveda je pomembno, da tudi v parku vzdržujemo varnostjo razdaljo in nosimo obrazne maske. Opozorila je na pravilno uporabo obraznih mask – čez usta in nos in pravilno higieno kašlja.

Stanovalce je povabila, da se še vedno lahko prijavijo za cepljenje proti gripi, prijava je možno v ambulanti Prvega ali Drugega dela Doma, željo lahko sporočijo tudi sestram na oddelku.

V kolikor imajo stanovalci kakšna vprašanja, povezana s cepljenjem, se lahko obrnejo na domskega zdravnika, ki jim bo svetoval in odgovoril na vsa vprašanja.

Sabina je stanovalce obvestila, da je blagajna odprta po ustaljenem delovnem času: vsak dan med 08.00 in 11.0 uro, ob torkih še dodatno od 14.00-17.00 ure. Stanovalce naproša, da pri obiskovanju blagajne upoštevajo vse varnostne ukrepe: nošenje obraznih mask in varno razdaljo in si po vsakem rokovanju z gotovino razkužijo roke.

Ob četrtkih ponovno prihaja v Dom bančna uslužbenka A banke. Za dvig gotovine lahko stanovalci pokličejo Rebeko na številko 510. Opozorila je stanovalce, naj naročajo manjše zneske gotovine, samo toliko kolikor potrebujejo za en teden, ker bančna uslužbenka prihaja vsak teden.

Ker odsvetujemo obiskovanje trgovin, je še vedno možnost naročila izdelkov preko kavarne.

Deli to objavo