18 let delovanja Dnevnega centra

Vsakdo, ki nas je v osemnajstih letih obiskal v Dnevnem centru Doma ob Savinji Celje, je pripomogel k temu da Dnevni center še vedno zelo aktivno deluje in se razvija. Vsi zaposleni smo veseli in ponosni, da skupaj z uporabniki ustvarjamo prijetne in lepe trenutke vsak dan. 18 let delovanja smo proslavili ob zvokih harmonike izpod rok našega uporabnika g.Stanka, se zavrteli in skupaj zapeli. Preživeli smo lepo čudovito dopoldne, polno smeha in dobre volje.

Življenje v našem Dnevnem centru je vedno zanimivo, raznoliko, predvsem pa zelo veselo. Med vsemi aktivnostmi, ki jih izvajamo pa si zaposleni vedno vzamemo čas za posameznika, mu prisluhnemo, svetujemo in pomagamo po svojih najboljših močeh. Naš cilj je, da se vsak uporabnik pri nas počuti dobro in se rad vrača k nam.

Tudi v jutranjem torkovem internem televizijskem poročanju je direktorica Bojana Mazil Šolinc spregovorila o pomenu delovanja Dnevnega centra za uporabnike in njihove svojce.  

Socialna delavka Mateja Škrinjar je povedala, da so pred nami tri volilne nedelje in da smo stanovalce, ki imajo željo glasovati na posameznih volitvah, prijavili na glasovanje po pošti. V prihajajočih dneh, bodo stanovalci prejeli glasovnice z volilno katro in navodili, ki jo po navodilu izpolnijo in vstavijo v priložene kuverte ter pošljejo po pošti. Če bodo kakšne nejasnosti, se stanovalci lahko oglasijo v socialno službo, da jim bomo pomagali.

Dijana Glavaš je povedala, da trenutno ne beležimo okužbe z virusom SARS-CoV-2 tako pri stanovalcih kot tudi pri zaposlenih. Poudarila je, kako pomembno je, da vsi skupaj skrbimo drug za drugega in upoštevamo vse preventivne ukrepe zoper preprečevanja okužbe virusa SRAS-Cov-2 in drugih respiratornih obolenj. Zelo pomembno je, da poskrbimo za higieno rok s tem ko si umivamo in razkužujemo roke, upoštevamo razdaljo 2 metrov, upoštevamo higieno kašlja, nosimo zaščitne maske ter ob najmanjšem zdravstvenem odklonu na to opozorimo zdravstveno osebje. Zelo pomembna preventiva zoper preprečevanja bolezni je cepljenje, ki je varno in učinkovito. Pozove vse stanovalce, ki se še niso cepili proti virusu SARS-CoV-2 in gripi, da se prijavijo na cepljenje ali v ordinacij Doma ali pa to sporočijo zdravstvenemu osebju Doma.

Deli to objavo