Aktivno v pomlad

Stanovalce Doma ob Savinji je v tokratnem televizijskem poročanju pozdravila direktorica Bojana Mazil Šolinc skupaj z delovno terapevtko Nevenko Podbreznik in fizioterapevtko Fani Žnuderl.   

V preteklem tednu, ko je direktorica skupaj s sodelavkama obiskala nadstropja Drugega dela Doma, je bila zelo vesela odziva stanovalcev, saj so stanovalci povedali, da so z našim odnosom, z našim delom, našo pripravljenostjo pomagati in prepoznavnostjo njihovih želja zelo zadovoljni. Zato je tako pomembno, da še naprej negujemo vse tisto, kar nam je pomembno, spoštljivost, dobronamernost in pomoč sočloveku. Tudi stanovalci, ki so se na novo preselili v naš Dom, so z našim delom in s prehrano zadovoljni. Tega se najbolj iskreno veselimo, kajti najbolj pomembno je, da imamo prijetne odnose, ker nam vse to v hiši omogoča varnost, stabilnost, to je tisto, kar si vsi najbolj želimo. Vsem, ki tako ravnate, iskrena hvala.

Delovna terapevtka Nevenka je povedala, da imajo stanovalci kar nekaj dela s pridobivanjem kondicije, delom na telesnih aktivnosti, pridno telovadijo vsak dan. Poleg tega pa potrebujejo stanovalci tudi druge aktivnosti, kot so  sprehodi zunaj Doma, pogovori, srečanje s kužki, skupina Hospic, kreativne skupine, ki se postopoma vzpostavljajo nazaj.

Službo fizioterapije Drugega dela Doma izvaja fizioterapevtka Fani, ki se trudi, da bi stanovalci ostali čim dlje aktivni. Rezultat dela je ta, da so skupni dnevni prostori vedno bolj polni, kar pomeni, da je več stanovalcev sposobnih premestitve na voziček, hoditi s hojco in vsi skupaj se veselimo, da bomo šli lahko v park na sprehod. Spodbujamo tudi svojce, da pridejo po svoje starše in gredo v park, ob Savinji, ker si tega vsi zelo želijo, kar je bila tudi njihova motivacija pri aktivnostih za okrevanje. Delo poteka tudi na izboljševanju bolečinskih stanj in izobraževanju sodelavcev preko delavnic za boljše premeščanje stanovalcev.

Pripravljeni vstopamo v pomlad.

Deli to objavo