Drugo cepljenje je za nami

Stanovalci Doma ob Savinji so že prejeli drug odmerek cepiva in odštevamo 10 dni od zadnjega odmerka. Direktorica Bojana Mazil Šolinc je v internem poročanju po domski TV z veseljem povedala, da načrtujemo odprtje vrata Doma za izhode v mesto.

V tem mesecu se veliko pogovarjamo tem, kako bomo zakorakali v stare čase. Korak za korakom, predvsem pa še vedno z upoštevanjem vseh varnostnih ukrepov.

Sestra Dijana je poudarila, da je potrebno upoštevati obdobje 10 dni, ko bo cepivo res učinkovalo in nas zaščitilo. Nekateri stanovalci so prejeli prvo dozo in čakajo še na drugo. V sredo je bilo drugo cepljenje za zaposlene.

V veliko veselje nam je, da bomo Dom lahko odprli za izhode v mesto. Še vedno pa veljajo preventivni ukrepi, pravilno nošenje obrazne maske, ki pokrije usta in nos. Še vedno veljajo preventivni ukrepi razkuževanja rok. Razkužilniki so izobešeni po celem Domu. Potrebna je zadostna količina razkužila in vtreti do suhosti rok. Še vedno upoštevamo higieno kašlja in zračenje sob.

Verjamemo, da nam bo skupaj zelo kmalu uspelo.

Obiski še vedno potekajo po predhodni najavi in časovnem dogovoru v socialni službi, obiski za pomične stanovalce preko kavarne, za nepomične stanovalce pa v sobah, z uporabo varovalne  opreme. Priboljške, ki jih prinašajo svojci še vedno dajemo v karanteno.

Stanovalcem predlagamo, da pregledajo svoje osebne izkaznice in v kolikor so te potekle v času, ko nismo mogli urejati z Upravno enoto in fotografom, potrebujete pa našo pomoč, nam sporočite, da to uredimo v prihodnjem mesecu.

V Domu ob Savinji Celje smo pričeli s sprejemi. Stanovalci, ki še niso preboleli Covid 19, ali niso bili dvakrat cepljeni, gredo preventivno ob sprejemu najprej v sivo cono, po tednu dni pa  se namestijo v svoji sobi.  

Deli to objavo