Kultura odnosa do odgovornosti

 1.maj smo praznovali praznik dela, praznik pridnih rok, požrtvovalnosti in zavzetosti k skupnim ciljem – boljši družbi, proces, ki ni nikoli končan. Pred našim Domom se je v počastitev praznika zbrala celjska godba in oznanila praznični dan. Pomembna je kultura odnosa do odgovornosti. Odgovornost do tega, da smo človek sočloveku. Na to lahko vpliva vsak izmed nas. Odgovornost do tega, da lahko upoštevamo vse, da zaščitimo drug drugega, saj je najvišja vrednota človekovo življenje. Ob prazniku se zavedamo, da vsak po svoje prispeva k podobi naše države in da je ključ vedno eden: iskren, varen pogovor in takrat dobimo vsi največ. Zaslužimo si, da smo prijazni drug do drugega in si dajemo upanje v prihodnost.

Delo fizioterapije in delovne terapije poteka individualno v prostorih delovne terapije. Skupinska terapevtska vadba je vsak dan ob 12.0 v Domskem parku. Vključili smo se tudi v projekt Simbioza med generacijami, pod katerim dodo v prihodnjem tednu potekali razni športno družabni dogodki.

Veseli smo, da smo v pomlad vstopili brez okužb, še vedno pa se v prostorih Doma priporoča uporaba zaščitnih mask za stanovalce, ki imajo slabši imunski sistem, za zaposlene in obiskovalce, pa je zaščitna maska še vedno obvezna.

V tokratnem internem televizijskem poročanju so stanovalce in zaposlene pozdravile Bojana Mazil Šolinc, Dijana Glavaš in Klemen Preložnik.

Deli to objavo