Obiskov ni potrebno več predhodno naročati

V pomlad vstopamo optimistični kljub okužbam, ki se še vedno pojavljajo v Domu. Še vedno imamo vzpostavljeno rdečo cono, v kateri bivajo stanovalci z okužbo covid 19, ki pa imajo lažji potek bolezni. Dom ostaja odprt za stanovalce, predhodno naročanje pa ni več potrebno. Skrbimo za razkuževanje rok, upoštevanje primerne medsebojne razdalje, uporabo zaščitnih mask in stalno merjenje telesne temperature ob vstopu v Dom.

V internem televizijskem poročanju so se stanovalcem tokrat javile direktorica Bojana Mazil Šolinc, Sabina Rakuša in Martina Tekavc, katere so predstavile trenutne aktualnosti v Domu.

Cene storitev, ki se oblikujejo na osnovi Pravilnika o metodologiji za oblikovanje cen socialno varstvenih storitev in sklepa Sveta Doma ob Savinji Celje, so bile potrjene in sprejete z  dne 01.03.2022.  Cene oskrbe se dvignejo za 1,6 % . Oskrba I se bo povišala iz 19,60 €  in bo tako znašala 19,92 €. ( nov cenik je objavljen na spletni strani Doma ob Savinji Celje).

Pokojnine so se z januarjem uskladile za 4,4 %. Z mesecem marcem se uskladi tudi višina dodatka za pomoč in postrežbo – za 4,9 %,  ( nov znesek DPP za opravljanje večine osnovnih življenjskih potreb bo tako znašal 157,35 EUR, DPP za opravljanje vseh osnovnih življenjskih potreb bo znašal 314,70 EUR) Uskladitev dodatka za pomoč in postrežbo se izvede pri izplačilu DPP za mesec marec 2022.

Blagajna deluje po delovnem času: vsak dan med 08.00 in 11.0 uro, ob torkih še dodatno od 14.00-17.00 ure. Še vedno so v veljavi vsi varnostni ukrepi pri obisku blagajne: nošenje obraznih mask in varno razdaljo in si po vsakem rokovanju z gotovino razkužijo roke.

Na drugem delu Doma potekajo gradbena dela, ki povzročajo hrup predvsem stanovalcem na 5. nadstropju, za kar vas prosimo za razumevanje.

Deli to objavo