PRAZNIK CVETJA IN DEŽEVEN JUNIJ

V torek, 6. junija so preko interne TV stanovalce, stanovalke, uporabnike in uporabnice Dnevnega centra ter vse zaposlene pozdravile direktorica Doma Bojana Mazil Šolinc, odgovorna sestra Prvega dela Doma Darja Ratajc in socialna delavka Katja Krivec.

Direktorica v uvodu pove, da je načrtovan ogled in druženje na VI. nadstropju Drugega dela Doma prestavljeno na čas, ko nam bo vreme bolj naklonjeno. Sestanke po nadstropjih so izvedli kot običajno, v tem tednu so se srečali s stanovalci Drugega dela Doma. Direktorica se je zahvalila stanovalcem, zaposlenim in dijakom, ki so sodelovali na Prazniku cvetja. Tudi balkonsko cvetje je lahko pomemben dejavnik dobrega počutja stanovalcev v Domu. Na koncu je direktorica stanovalce še povabila na skupinsko branje časopisa, ki poteka od ponedeljka do četrtka ob 9. uri v Večnamenskem prostoru.

Darja Ratajc je pozvala vse stanovalce, ki potrebujejo pomoč pri zalivanju rož, da se obrnejo na sestre na nadstropjih in jim bodo pri tem pomagale. Stanovalce je še nagovorila naj v prihajajočih mesecih skrbijo za prezračevanje sob in zadostno hidracijo.

Katja Krivec je stanovalce pozvala, da se obrnejo na socialno službo v kolikor potrebujejo pomoč pri urejanju osebnih dokumentov, saj sodelujejo z Upravno enoto Celje. Na koncu se je vsem zahvalila za pomoč pri sajenju rož in postavljanju le teh na balkone. Dogodek je bil še toliko bolj prijeten saj je bil medgeneracijsko obarvan. Cvetje nam lahko pričara nasmeh na obraz tudi v deževnih dneh. Spomnila nas je na lep slovenski pregovor, da za dežjem vedno posije sonce.

 

Deli to objavo