Strmimo k spoštovanju in k slišanju drug drugega

V torek smo se stanovalci Doma, uporabniki Dnevnega centra in stanovalci varovanih stanovanj skupaj z zaposlenimi odpravili na romanje na Brezje, kjer smo preživeli lepo dopoldne.  V domskem parku pa se je izvajala likovna akademija v sodelovanju z učenci  Celjskih OŠ, ki so likovno ustvarjali na temo Dom, dedek, babica, s katerimi smo krepili medgeneracijsko sodelovanje.

Tudi v jedilnici je prijetno vzdušje in nasmejani obrazi, ko stanovalci obedujejo v jedilnici, kjer so pogrnjene mize ponovno združene in omogočajo druženje tudi v času obrokov.

V mesecu juliju bomo izvedli dogodek Kako je lepo imeti nasmeh na obrazu, z namenom zahvale za medsebojno sodelovanje med stanovalci, zaposlenimi  in svojci.

Strmimo k spoštovanju in k slišanju drug drugega. Tudi to sredo bodo srečanja s stanovalci v Prvem delu Doma po nadstropjih s strokovnimi delavci. V parku pa družabno srečanje z rdečimi noski.

15. junij je svetovni dan ozaveščanja o nasilju nad starejšimi, zato smo v ta namen socialne delavke Doma in pomoči na domu imele strokovni posvet s koordinatorico za nasilje CSD Celje.

Veseli smo, da smo v Domu brez okužb, zato izkoristimo lepo poletno obdobje in poskrbimo, da bo sonce tudi v naših srcih. Za vzdušje po interni televiziji pa so tokrat poskrbele Bojana Mazil Šolinc, Dijana Glavaš in Hermina Lubej.

Deli to objavo