Gibanje je življenje, gibanje je zdravje

V torkovem internem televizijskem poročanju je direktorica Bojana Mazil Šolinc skupaj  z vodjo kuhinje Hermino Lubej in fizioterapevtom Klemnom Preložnikom pozdravila stanovalce in zaposlene v Domu. Veseli smo, da bomo z rezultati precepljenosti stanovalcev v prihodnjih dneh dosegli  91%  in   85% pri  zaposlenih, vsi drugi pa še vabljeni k razmisleku o cepljenju. Izkazalo se je, da je to oblika, ki nas varuje pred težji potekom bolezni. Spoštujemo pa tudi individualne primere, ki zaradi posebnih razlogov, cepljenja ne bodo sprejeli.

V preteklem tednu smo praznovali rojstni dan najstarejše stanovalke ga. Cvetke, ki  je dopolnila 102 leti. V imenu vseh nas ji želimo zadovoljstva tu pri nas.

Solidarnost, medsebojna povezanost, dobronamernost so vrednote, ki jih spoštujemo.

S strani vodje kuhinje Hermine Lubej smo prejeli predstavitev jedilnika, ki se veže na letni čas in na dobrine, ki jih pridelajo lokalni pridelovalci in z upoštevanjem želja stanovalcev. V sredo 20. oktobra bomo imeli kostanjev piknik.

Klemen Preložnik je naš novi fizioterapevt, ki se je predstavil našim stanovalcev tudi preko interne televizije. Z večino stanovalcev se je v tem mesecu zaposlitve že srečal preko skupinskih aktivnostih, na terapevtskih vadbah in individualnih obravnavah. Stanovalce je povabil k skupinskim vadbam po nadstropjih. Gibanje je življenje, gibanje je zdravje, ki nam daje moč, da dosežemo samostojnost, jo vzdržujemo ali izboljšamo. 

Deli to objavo