Marec v znamenju rožic

 

Lep sončen pozdrav iz Doma ob Savinji Celje, kjer smo mesec marec pričeli z rožicami in glasbo. Vsak dan bolj ugotavljamo, da je naše življenje in dogajanje v Domu počasi vrača nazaj v čas pred epidemijo.  Stanovalkam in stanovalcem smo v jedilnici Doma pripravili praznovanje za 8. marec, kjer je igrala harmonika, stanovalcem pa smo razdelili rožice. Nato smo šli s harmoniko in rožicami po vseh nadstropjih Prvega in Drugega dela Doma. Mala rožica kot pozornost iz srca je prišla v vsako sobo stanovalcev in k vsem zaposlenim.

Ob tem smo upoštevali vse preventivne ukrepe, kar nam omogoča, da živimo varno. Želimo si, da delamo mirno in varno.

Direktorica se je v poročanju zahvalila sodelavkama iz kuhinje Hermini in Gerlindi, ki sta poskrbeli, da je vrnitev stanovalcev v jedilnico v času obrokov lepo stekla. Današnjemu poročanju se je pridružila sodelavka iz zdravstvene nege, Polona, katera je povedala kako se dogajanje v Domu in po nadstropjih vrača v stare tirnice po epidemiji. Stanovalci so veseli, da so se pričele frizerske in pedikerske storitve, da so se lahko vrnili na obroke v jedilnico. To jim predstavlja ritual, ki jim polepša dan. Zato se tudi bolj uredijo in se več in bolj sproščeno družijo.

Sestra Dijana je povedala, da se še vedno lahko stanovalci in zaposleni prijavijo na cepljenje proti Covid 19, ter na so na izbiro cepiva Pfizer-BioNTech, Moderna in Astrazeneca cepiv. Stanovalci in zaposleni po cepljenju nismo imeli kakšnih neželjenih učinkov. Epidemija je še vedno med nami in moramo paziti na vse preventivne ukrepe, še vedno uporabiti zaščitne obrazne maske, ki se za vse nahajajo na vstopu v Dom, kjer si najprej temeljito razkužimo roke, ter nato nadenemo zaščitno masko in nato izmerimo temperaturo. Še vedno vsak zdravstveni odklon sporočite. V domu je še vedno vzpostavljena siva cona za stanovalce, ki so novo sprejeti in tisti, ki niso bili cepljeni in potrebujejo izolacijo.

Obiski v domu še vedno potekajo po predhodnem naročanju en dan prej na telefonsko številko 03 4279 748 ali 051 296 433.

V tem tednu smo praznovali tudi 100 letnico naše stanovalke. Iskrene čestitke ob tem ljubileju.

 

Pričeli so se sončni dnevi in izkoristimo tople sončne žarke!

 

Deli to objavo