Svetovni dan Alzheimerjeve bolezni

V tokratnem torkovem poročanju po interni televiziji smo stanovalce in zaposlene seznanili z dogodki, ki nas v tem tednu čakajo. V sredo, 21. septembra obeležujemo svetovni dan Alzheimerjeve bolezni, ki tokrat poteka pod skupni sloganom Skupaj zmoremo več. V ta namen bomo s stanovalci iz nadstropij, kjer so obeleli z demenco, še skupaj z uporabniki dnevnega centra in člani Centra za krepitev spomina naredili krajši sprehod za spomin.

V petek 23.9.2022 je DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA IN PEKA PALAČINK v našem Domu, dogodek se bo pričel ob 10.00 uri.

Fizioterapevt Klemen Preložnik stanovalce povabi na  skupinsko terapevtsko vadbo ob lepem vremenu v domskem parku, ob slabem vremenu pa v večnamenskem prostoru pri recepciji Doma. Delo fizioterapije in delovne terapije poteka individualno v prostorih terapije.   8. septembra, 2022  bil SVETOVNI DAN FIZIOTERAPIJE, tema dneva je bila OSTEOARTROZA ( obraba sklepov) na katerega nas posebej fizioterapevti vabijo h GIBANJU in s tem ohranjanju/izboljšanju gibljivosti naših sklepov.

Namestnica direktorice za področje zdravstvene nege, Dijana Glavaš poroča, da v Domu trenutno ne beležimo okužb covid 19, moramo pa biti dosledni pri upoštevanju vseh preventivnih ukrepov.  

Socialna delavka Martina Tekavc je stanovalce prosila, da ne posojajo denarja in osebo, ki je v stiski in potrebuje denar, napotijo v socialno službo našega Doma.

Deli to objavo